Skład krwi ludzkiej można powiedzieć wiele od stanu jego zdrowia do gustów i preferencji żywieniowych. Ostatnio grupa naukowców z University of Exeter Położony w Wielkiej Brytanii przeprowadził niezależne dochodzenie płynu krwawego od dwudziestu dwóch tysięcy wolontariuszy w różnym wieku, statusu i pozycji społecznej. Wyniki były bardzo nietypowe.
Osoby z dobrym przychody finansowe, które są często używane do jedzenia, różnych owoców morza z małży do krwi ryb morskich stwierdzono wzrost stężenia składników, takich jak arsen i rtęć. Z drugiej strony obecność w organizmie palaczy kadmu i ołowiu dowodów dostatecznie niskim poziomie dochodów, co nie jest wystarczające dla stałego nabywania drogich odmian tytoniu, które nie zawierają takich szkodliwych składników. Po zbiorze elementów typowych dla niskiej jakości tanich papierosów.
Podczas badań naukowcy wzięli wszystkich przedmiotów pełna morfologia krwi, która została poddana szczegółowym dochodzeniu w stacjonarnym laboratorium. Dla wyjaśnienia podstawowych wskaźników niedoświadczonego osobę, z wyjątkiem wskaźników liczbowych w składzie krwi, uzyskanych przez eksperymencie naukowcy umieszczane wartości normalnych. Warto zauważyć, że nie zawsze jeden lub inny odchylenie związane z zaburzeniami funkcjonowania organizmu. Niektóre modyfikacje krwi mogą wywołać określony stan fizjologiczny lub stylu życia. Na przykład, osoby, których działalność zawodowa związana jest z ciągłym pracy fizycznej można zaobserwować wzrost liczby płytek krwi. Wzrost nasycenia buffy u kobiet może wskazywać krytycznych dniach lub ciąży. Nawiasem mówiąc, takie anomalia może utrzymywać się przez jakiś czas po urodzeniu. Jeśli poziom leukocytów wraca do stanu normalnego przez długi czas i nie jest połączony z obiektywnych powodów, fakt ten może zapobiegać rozwojowi poważnych chorób zapalnych.
Dlatego należy pamiętać, że nie tylko kondycję fizyczną i zdrowie naszych narządów wewnętrznych, ale nawet złe nawyki pozostawić trwały ślad we krwi, więc trzeba ostrożnie traktować jako cenny płyn definiowania naszej podstawowej witalności i chronić go przed niekorzystnym wpływem toksyn.